دپارتمان لوستر و روشنائی

تعمیرات تخصصی انواع لوسترهای قدیمی و چراغهای ال ای دی

۲ مطلب در مهر ۱۳۹۵ ثبت شده است

دسته بندی انواع لوستر

انواع لوستر

اگر شما تمایل دارید که شیئی زیبا و مرسوم و در عین حال لازم به منزل خود اضافه کنید، بی شک اولین گزینه لوستر است. این است که اغلب تزئین هر منزلی با لوستر آغاز و با آن تمام می شود و هرگز جایگاه آن در لوازم ضروری منزل تضعیف نشده، بلکه تقاضای روزافزون استفاده از آن، باعث بروز سبک های مختلف و رشد این صنعت در سراسر این کره خاکی شده است. نکته جالب این است که لزوم استفاده از لوستر و محبوبیت آن تنها به اماکن مسکونی محدود نبوده و دامنه استفاده از آن به اماکن تجاری، اداری، دولتی و عمومی نیز گسترش یافته است.

استفاده از لوستر، علاوه بر زیبایی و شکل دادن به دکوراسیون، مزایای دیگری را نیز در اختیار می گذارد، برای مثال اتاق مطالعه را در نظر بگیرید. استقاده از لوستر مناسب می تواند تنالیته نوری یکنواخت و نرمی را برای شما ایجاد کند و مطالعه ای لذت بخش را برای شما ایجاد کند در حالی که استقاده از یک لامپ معمولی این خواسته را محقق نمی کند و حتی نور غیر کنترل شده آن ممکن است باعث خستگی زود هنگام چشم و بروز سردرد شود. یا محیطهایی مانند پذیرایی، اتاق خواب، اتاق نوزاد و یا مکان های تجاری مانند کافی شاپ، آرایشگاه، مغازه و دفتر کار که بهره برداری از هر کدام مستلزم داشتن نورهای متفاوت از حیث شدت و یکنواختی است، لزوم استفاده از نوع خاصی از لوستر را روشن می کند. بی شک استفاده از لامپ های معمولی در کلیه موارد ذکر شده، نوری یکسان و کنترل نشده را در اختیار می گذارد.

انتخاب لوستر مناسب برای مکان های مختلف موضوع بحث این مقاله نیست و در مقاله دیگری به تفصیل به آن پرداخته می شود. در این مقاله به انواع لوستر و دسته بندی کلی آن ها اشاره می شود. قابل ذکر است که نامگذاری انواع لوستر در کشور ما با آنچه در خارج از کشور متداول است تفاوت فاحشی دارد. به طوریکه دسته بندی خارجی ها کلی تر بوده و دسته بندی متداول در داخل کشور ما به جزئیات بیشتری از جنس لوستر اشاره دارد.

از جهت اندازه، می توان لوسترها را به سه سایز لوستر کوچک، لوستر متوسط و لوستر بزرگ دسته بندی کرد. لوسترهای کوچک از آنجا که در مکان های بیشتری قابل استفاده اند، با مجبوبیت و گسترش بیشتری مواجه شده اند. خانمها استقبال فراوانی از این قابلیت کرده اند، قابلیتی که استفاده از یک وسیله شیک و دکوراتیو را در نواحی مختلف منزل مخصوصا در اناق آرایش برای آنها میسر می کند. از لوسترهای کوچک در اتاق نشیمن، اتاق نهارخوری و اتاق خواب اصلی می توان استفاده کرد. لوسترهای بزرگ برای نصب در اتاق های بزرگ و برای لابی و ورودی های بزرگ مناسب هستند.

دسته بندی لوستر از دید خارج کشور:

1- لوسترهای شید دار :

متداول ترین نوع لوستر، لوسترهایی هستند که در ساختار آنها از شید پارچه ای یا شیشه ای استفاده شده است.

2- لوسترهای چند طبقه:

لوسترهای چند طبقه، جلوه قوی و زیبایی از تجمل را نشان می دهند. هر چند که لوسترها برای سقفهای با ارتفاع کوتاه و متوسط مناسب نیست.

3- لوسترهای با شمعدان:

این لوسترها قدمت بیشتری از انواع دیگر داشته و در ساختار آنها از المانهایی استفاده می شود که به شکل شمع با شکل های مختلف هستند. وقتی از بالا به این لوسترها نگاه می شود، این تصور به وجود می آید که شمع هایی واقعی روی آنها گذاشته شده است.

4- لوسترهای کریستالی:

یکی دیگر از رایج ترین انواع لوستر، لوسترهای کریستالی هستند. هرچند که طرح حای ساده از چند کریستال معمولی می تواند ترکیب زیبایی را به لوستر اضافه کند، استفاده ماهرانه از انواع کریستال در موارد پیچیده تر و گران تر، طرح های بدیع و بی نظیری را خلق می کند.

هر کدام از انواع لوستری که در بالا اشاره شد، باید با توجه به محیط و نوع کاربری آن انتخاب شود و در این میان نوع و رنگ نور باید مناسب باشد. استفاده از لامپهایی با نور سفید گرم در ساختار لوسترهای مورد استفاده در اتاق نشیمن و اتاق نهارخوری توصیه می شود، در حالیکه برای اتاق کار و آشپزخانه، نورهای روشن تر مناسب هستند. اطمینان از اینکه آیا سقف شما می تواند وزن لوستر خاصی را که مدنظر دارید، تحمل کند نیز آیتم مهمی در انتخاب می باشد.

دسته بندی لوستر در کشور ما:

1- لوستر ریسه ای کریستالی:

این سبک لوستر در ایران برای اولین بار توسط صنایع روشنایی لوماک با تنوع بالایی ارائه گردید که قبل از آن، در این سبک تنها نمونه های چینی و با طرح های محدودی به ایران وارد شده بود. صنایع روشنایی لوماک برای این سبک، نام لوستر ریسه ای حجمی را انتخاب و آن را در بازار، تجاری نمود. انتخاب این نام به این علت است که با طراحی مناسب، می توان حجمهای مختلفی را به صورت سه بعدی اجرا نمود. ابداع دیگر صنایع روشنایی لوماک، اجرای لوگو و علامت تجاری شرکتها و سازمانها بود که برای آن، نام لوگو لوستر را برگزید. 

به دلیل استفاده از انواع کریستال و شکست های منوالی نور در کریستال ها، در لوسترهای ریسه ای، درخشندگی و تبلور مناسبی از نور ایجاد می شود. زمانی که لازم است لوستری در ارتفاع بلندی اجرا شود، تنها گزینه مناسب، لوستر ریسه ای است. این لوسترها می توانند در سطح مقطعی کوچک، ارتفاع زیادی را پوشش دهند. صنایع روشنایی لوماک، لوسترهایی را با ارتفاع 10 و 20 متر در این سبک طراحی و اجرا نموده است.

همچنین اگر لازم باشد سطح بزرگی را روی سقف پوشش دهید اما ارتفاع قایل توجهی در اختیار ندارید، باز هم تنها انتخاب مناسب، لوستر ریسه ای است. صنایع روشنایی لوماک ابعادی از لوستر ریسه ای در اندازه 20 متر مربع را در ارتفاع کوتاه 70 سانت اجرا نموده است. توجه به نوع استیل، کیفیت کریستال، متریال استاندارد سیم بندی و در عین حال طراحی مهندسی در انواع طرح های آن نکاتی است که در این سبک لوستر، باید به آن توجه شود. متاسفانه هم اکنون طرح های کپی با مواد اولیه نامناسب و غیر استاندارد و کیفیت نازلی از کریستال در این سبک در بازار لوستر ایجاد شده است که مشتریان عزیز را از آنها برحذر می داریم. لوستر ریسه ای کریستالی برند را تهیه کنید.

 

 


2- لوستر شاخه ای:

یکی از گسترده ترین انواع لوستر، لوسترهای شاخه ای هستند. برخی از آنها دارای قدمت زیاد و برخی دیگر تازه به بازار عرضه شده اند. نظر به جنس شاخه تشکیل دهنده این لوسترها می توان این سبک لوستر را به زیردسته های زیر طبقه بندی کرد:

 


3- لوستر سقفی :

یکی دیگر از پرکاربرد ترین انواع لوستر، لوسترهای سقفی هستند. این لوسترها عمدتا در مکان های با سقف کوتاه (زیر 3 متر) استفاده شده و از آنجا که اغلب سقف های منازل مسکونی در ایران کوتاه است، این سبک لوستر، کاربرد فراوانی در کشور ما دارد. لوسترهای سقفی را نیز به چند نوع مختلف می توان طبقه بندی نمود :


3- لوستر آویز :


۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
دپارتمان لوستر و روشنائی

تفاوت کریستال و شیشه و تمایز استفاده آن در لوستر

کریستال اصالتا در طبیعت و به دلیل فشار لایه های زمین طی یک پروسه طبیعی ایجاد می شود که مرغوبترین نوع کریستال است. کریستال های موجود در بازار که در صنعت روشنایی و در لوستر های مختلف مورد استفاده قرار می گیرند، دارای طیف وسیعی از کیفیت و قیمت می باشند.

در سال 1969 روشی برای تولید کریستالهای مصنوعی ابداع شد به طوری که طبق استاندارد اروپا شیشه ای که 24% از ترکیبات آن را سرب تشکیل دهد به عنوان کریستال شناخته می شود. بنابراین تفاوت کریستال و شیشه در میزان سرب مورد استفاده در آن می باشد. تشخیص کریستال و شیشه در نگاه اول بسیار سخت است اما تفاوت در انعکاس نور بازنابی به کریستال است که طیف رنگین کمانی در کریستال ایجاد می گردد در حالی که این طیف در نمونه گوی شیشه ای ایجاد نمی شود.

انعکاس نوری که کریستال از منبع نوری  ایجاد می کند، نور را به صورت بسیار زیبایی شکل می دهد در صورتیکه این امکان در نمونه گوی های شیشه ای وجود ندارد. گوی های شیشه ای در طی مدت زمان و در اثر عواملی مانند حرارت و نور آفتاب، تغییر رنگ داده و به رنگ نباتی در می آیند. همچنین این گوی ها، گرد و غبار و ذرات معلق در فضا را به خوبی جذب کرده و خیلی زود کثیف می شوند.

در عین حال ایجاد تمایز بین کریستال و شیشه، مستلزم داشتن تجربه کافی است به طوریکه شناسایی انواع کریستال تنها توسط متخصصین امکان پذیر است.

منبع : دپارتمان تعمیرات لوستر

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
دپارتمان لوستر و روشنائی